Trudnoća (2.dio)

Doktorica je promišljala bi li uopće radila UZV s obzirom na rane tjedne i mogućnost da se uopće ništa neće vidjeti. Ipak, njezin izraz lica bio je neprocjenjiv kada je pogledala u ekran i vidjela ni više, ni manje, nego li dvije gestacijske vrećice. Moja reakcija? Smijeh na stotu. Dr. me gleda,a ja joj kroz smijeh govorim kako se suprugova manifestacija ostvarila :). Računamo termin poroda, a ja kimam glavom u nevjerici. Da, termin je na njegov rođendan. Izlazim iz ordinacije, šaljem mu poruku da je lud (on na putu iz Njemačke – sad mi je malo žao što nisam čekala da se vrati s puta pa da mu velim uživo i vidim izraz lica). Zovem kumu, nalazimo se i tada su me stisle emocije (i plakala sam ostatak dana).  Sjedimo obje u autu i plačemo, ona od radosti, ja od straha. Pitala se kako ćemo mi to, fizički, emocionalno, financijski… Imala sam već vizije kako bih odgajala dijete, znam psihologiju djeteta i što mu treba, no kako ću to ostvarariti s dvoje djece?? Kako ću ih nositi, što s platnenim pelenama, kako ću im moći pružiti podjednaku ljubav?  Gospodin tata vraća se s puta i sav ponosan na sebe diže ruke u zrak (jer on je car, ne? 🙂 ), a ja i dalje plačem.

Idućeg dana emocije su se malo smirile, sabrala sam se i osjećala se najsretnijom osobom na svijetu. Zapravo, idućeg mi je dana to sve već bilo toliko normalno da drugačiji scenarij nisam mogla ni zamisliti. Odlazim na posao, obavještavam kolegicu da sam trudna i da moram naći zamjenu čim prije (jer su blizanci – što spada u rizičnu trudnoću). Koliko sam bila presretna zbog trudnoće, toliko mi je teško bilo jer obožavam biti odgojitelj, a kad imaš vlastiti posao posebno si vezan za njega.

UZV smo ponovili u sedmom tjednu trudnoće gdje su se oba srca već jako lijepo čula. Neopisiv osjećaj. Znaš da u tebi rastu dva nova bića kojima se već čuju srca. Prava mala stvorenja! Od tada sam već bila toliko vezana za njih i jedva čekala da ih primim u ruke… Naputak doktorice je bio da svakako krenem na porodiljni i ne čekam dugo. Dala mi je odmah Duphaston koji sam pila do 20. tjedna. Gledajući sada, pitam se jesam li ih zaista i trebala piti pošto se do samog kraja nisam otvarala, ali tada mi je naravno samo bilo važno da sve bude uredu. I tako sam sa 8 tjedana već bila na porodiljnom…

30739814_10216505188481119_3962063238425739264_n

Advertisements