Trdunoća (3.dio)

S obzirom da sam morala na porodiljni, obitelji smo rekli da sam trudna sa 7 tjedana. S 8 tjedana svi su već znali pošto sam raspisala natječaj za zamjenu.

Kako sam prestala raditi puno radno vrijeme, bavila sam se papirologijom i sličnim te sam imala puno vremena za sebe. Puno sam spavala, čitala, razmišljala što ću pripremiti bebama, gledala serije, filmove. Zapravo, radila sve ono što proteklih godina uz posao, udrugu, studij i ostalo nisam stigla. Osjećala sam se zaista odlično. Nisam radila teže fizičke poslove i pazila sam na to da se puno ne saginjem. Mučnine nisam imala unatoč predviđanjima okoline (to su blizanci, sigurno ćeš imati mučnine na kvadrat). Želudac mi je samo jednom odreagirao na jabuku s cimetom. Prva tri mjeseca imala sam ogromnu potrebu jesti luk (bijeli, ljubičasti, crveni – nebitno) i slano. Kao ovisniku o slatkome bilo mi je skroz zanimljivo kako mi sada slatko ne odgovara. I naravno s obzirom da mi se jelo slano predviđanja su bila da su sigurno dječaci. Ulaskom u četvrti mjesec trudnoće postajalo mi je sve teže. Brzo sam se umarala, počela osjećati pritisak u donjem dijelu trbuha, a najviše mi je ispaštala kralješnica jer su mi bebe ležale iza i pritiskale je. Tek s četiri i pol mjeseca mi se trbuh ispod majice počeo nazirati.

 

Graphic1

(zadnja fotografija je mjesec dana prije poroda, odnosno sa 7 mjeseci, strašno mi je žao što nemam još jedne prije poroda)

Znam da su mi se kroz dan znala javiti pitanja tipa: je li sve u redu, kad ću ih osjetiti, je li normalno da me boli, hranim li se kako treba, hoću li ja to sve moći… Razgovarajući s mamama trudnicama stekla sam dojam da gotovo svima u nekom trenutku dođu crne misli. Ipak, kako sam u duši čista pozitivka, brzo bih odagnala takve misli i razmišljala o tome kako u meni kucaju tri srca te se nastojala povezati sa bebama. Prestala sam vrlo rano čitati forume kada bih naišla na neku tužnu temu i držala se samo onih pozitivnih. Istraživala sam babywearing, platnene pelene, porod, cijepljenje, čitala iskustva mama nakon poroda, čitala literaturu za roditeljski…. Za svoj sam rođendan pripremala ručak, pekla kolače i torte iako sam se nekako baš loše osjećala taj dan. Leđa su me rasturala, donji dio trbuha isto tako. Gosti su otišli, a mene je toliko boljelo da sam otišla na hitnu i tamo provela noć i provela svoje prvo noćenje u bolnici….

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.