Povezivanje s bebama u trudnoći i nakon nje

Ovaj bih post posvetila trudnicama i mamama koje vole maštati, meditirati, povezivati se sa samom sobom i sa svojim bebama. Zaista se nadam da će nekome koristiti.

Slikovni rezultat za visualising baby

Pošto smo trudnoću baš planirali, često sam bebe zamišljala i prije nego li sam uopće ostala trudna. Od trenutka kad sam saznala da sam trudna nastojala sam se nekako mislima povezati s tim čudom, odnosno s dva kad sam doznala da su blizanci. Spoznaja da u tebi rastu ne jedno, već dva malena bića, neprocjenjiva je.

Zamišljala bih kako rastu u meni, kako im je toplo, kako su sigurne i zaštićene. Zamišljala bih svaki dio njihovog tijela, kako su zdrave i kako se sve razvija baš onako kako treba. Mislima sam im nekoliko puta dnevno slala zlatnu ili bijelu sunčevu zraku, a putem nje: zdravlje, ljubav, sreću, mir i mudrost. Tu vizualizaciju i danas često radim, najčešće kad ih uspavljujem. Meditacije i vizualizacije su me jako umirivale. Kako sam morala dosta ležati zbog pristiska i boli u donjem dijelu trbuha, taj sam dio vremena koristila da se posvetim sebi i njima. Poseban je osjećaj kada se umirite i zamišljate svoje bebe, nekako budete sigurni da će sve biti ok i baš onako kako treba. I zaista imam toliko zdrave djevojčice, nismo prošli nikakve terapije, preboljele su jedino šestu bolest, razvijaju se baš “po školski”. I nekako se nadam da dolazi do njih ta ljubav koju im šaljem.

Vizualizaciju koristim i sada kada su bolesne ili uznemirene, kada malo teže zaspu. Zamišljam kako ih obasjava toplina, svjetlost. Na samom početku zamišljala sam kako mi mlijeko teče i zaista ga je uvijek bilo dovoljno.

Kako bi se umirila i opustila, često sam pustila neku klasičnu glazbu ili pak vođenu meditaciju. Dolje navedeni linkovi su neki koji su meni koristili, no youtube ih je zaista prepun i važno je da si nađete neki koji će vam glazbom i glasom odgovarati.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.