Personalizirana slikovnica za blizance – da ili ne?

Od malih nogu obožavam čitati. Pročitala sam more knjiga i zaista bih voljela kada bi i moje djevojčice voljele čitati te tako proživjeti nebrojene avanture.Čitanje od najranije dobi vrlo je važno za razvoj djece. Djeca kroz priče razvijaju svoju maštu, govor, usavajaju socijalne vještine, razvijaju predčitačke vještine… Svojim sam djevojčicama počela vrlo rano, već s nekih 4 – 5 mjeseci pokazivati knjigice.

29740250_228420727738444_275257818276167680_n

Gledale bi u njih i vidjela sam kako ih žarke boje u njima interesiraju i kako pomalo prate sličice. Od kada su se samostalno posjele pokazuju vrlo velik interes za knjige. Sada, s njihovih skoro 13 mjeseci u listanju i pročuvanju knjiga zadržavaju se i po pola sata, što je za ovu dob zaista prilično puno. Imamo knjiga u autu, kolima, triciklima, kolicima, kod bake i dede… Srce mi je puno kada ih gledam.

knjige.jpg

 

Na facebooku su mi često iskakali oglasi za personalizirane slikovnice Tvornice knjiga. Svidjele su mi se na prvu i planirala sam ih uzeti curkama, no nikako nisam uhvatila vremena naručiti je. A tada sam vidjela kako je izašla i slikovnica za blizance – i sada je kod nas. I…. sviđa li nam se? Vrlo kratko i jasno – DA! Obožavamo je! Već je sama ideja da se u knjizi nalazi ime vašeg djeteta i da je on junak te priče odlična. A ako imate blizance ova slikovnica omogućava da u priči imate dva jednako važna junaka. Slikovnica je personalizirana, što znači kako nitko drugi nema baš ovakvu priču, divno, zar ne?

Ono što mi se svidjelo već kod same narudžbe jest to što imate razne opcije – od imena i  izgleda likova do unosa fotografije koju želite. Osim imena djece u njoj se spominje i datum rođenja, imena roditelja i važnih osoba u djetetovom životu. Dok ne završite narudžbu, možete mijenjati imena, datume i sl. koliko puta želite. Poslije završetka narudžbe imate još 4 h da izmijenite nešto ukoliko želite. Stranica koja mi se najviše sviđa jest upravo ona posljednja. Stranica je to na kojoj možete ostaviti poruku svojoj djeci ili nekom drugom djetetu kojem je poklanjate. Može to biti bilo što što zamislite – neka mudra misao, šala, citat …. A uz to, odabirete i jednu fotografiju koja će krasiti tu stranicu. Koje li uspomene….

1.jpg

Uvez knjige je tvrdi što je svakako čini dugotrajnijom. Obzirom da stranice nisu kartonske, knjiga nije pogodna za ostavljanje s mlađom djecom jer će listovi vjerojatno biti iščupani ili prožvakani. Ipak, vjerujem kako će zajedno s vama uživati u njenom čitanju. Naše djevojčice obožavaju knjige čitati s tatom pa im i ovu često čita upravo on. Veselim se periodu kada ćemo im moći navečer u krevetu čitati knjigu u kojoj su one glavni likovi.

 

Knjiga stiže u predivnom pakiranju te ju je gušt raspakirati i krenuti u njeno istraživanje. Kako nas je knjiga oduševila, planiram uzeti još jednu knjigu kako bi objema ostala predivna uspomena za cijeli život. Mislim da ću tako riješiti božićni poklon 🙂

2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.