Vaše kompetentno dijete (kratki osvrt na knjigu)

Interliber traje još nekoliko dana, a knjiga koja bi se trebala naći na popisu svakom roditelju jest svakako “Vaše kompetentno dijete” Jespera Juula. Pa evo nekoliko rečenica o knjizi, možda vas motiviram da je kupite ili bar posudite.
Jesper Juul svjetski je priznat obiteljski terapeut. Svaka je njegova knjiga prepuna dobrih savjeta tako da ne možete pogriješiti ukoliko pročitati bilo koju njegovu knjigu. Harfa je sad izdala neke njegove nove knjige, a imaju i na svojoj web stranici popuste povodom interlibera.

Vaše kompetentno dijete jest temelj. Juul u toj knjizi govori o obitljskim vrijednostima, o suradnji djece i odraslih, samosvijesti i samopouzdanju, odgovornosti i preuzimanju odgovornosti i moći te obitelji s tinejdžerima i samim roditeljima. Knjiga je pisana jednostavnim, lako razumljivim stilom. Ono što svakako pridonosi vrijednosti knjge jesu primjeri koji olakšavaju roditeljima primjenu teorije. Kroz primjere ulazimo u poziciju djeteta kako bi nam bilo lakše shvatiti njihova emocionalna stanja.

Slikovni rezultat za vaše kompetentno dijete

Događa se (čak i na svakodnevnoj bazi) da se pogubimo u roditeljstvu. Ne znamo kako odreagirati, postavljamo si prevelika očekivanja, a rezultat istoga jest narušavanje djetetovog integriteta čija je važnost u knjizi naglašena.

Slijedi link s youtube videa u kojem sam Juul govori o svojoj knjizi:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.