Hoću li biti tu za njih?

Sjedim, buljim u laptop i iskreno uopće ne znam s kojim bi riječima počela ovaj post. Gledam, čitam, slušam što se to događa zadnjih dana i često me baš spuste te sve informacije. Nesreća ovakva, nesreća onakva, droga ovdje, alkohol ondje, umor, zlostavljanje djece….

Oduvijek sam vrlo empatična osoba, suosjećam s drugima toliko da su me znale baš jako pogađati situacije ljudi koje ni ne poznajem. Moja se obitelj uvijek uključivala u neke humanitarne akcije, jedno vrijeme smo imali puno dvorište mačaka i pasa jer nismo mogli, a da ih ne primimo kada su već bili izbačeni u naše dvorište. U procesu odrastanja nisam postala ništa manje empatična, ali nekako jednostavno si ne dozvoljavam da me stvari toliko potresu. Ipak, kada se po dvogodišnjem djetetu gase cigarete, a ti imaš dva malena bića gotovo iste dobi, ne možeš da se barem malo ne zapitaš kako i zašto. Pa, eto i situacije s ostavljenom djevojčicom u autu. Grozno je sve to. Pitaš se što je prošla, koje bolove, pitaš se kako je majci i ocu sad. Kako bi ja gledala supruga da se to desi? Je li moguće ostati u braku poslije toga? Postoji li tolika ljubav i toliki oprost?

Prekjučer nedaleko od nas nesreća zbog majčine nepromišljenosti, zbog kršenja prometnih pravila gdje teško stradavaju i majka i šestogodišnje dijete. Jučer u našem mjestu sudar nekoliko automobila. Prije nekoliko dana onaj se “frajer” zaletio u automobile na naplatnima. Počeli požari.

Obično ne pišem tmurne članke i zaista sam optimistična osoba. Pa koji je bio okidač za pisanje ovog posta? Biti ću možda i malo gruba. Tek sam danas do kraja odgledala video naše 19 – godišnje influencerice koja bez trunke promišljenosti, bez imalo znanja, mogla bih reći i pod utjecajem alkohola ili možda i droge komentira akciju gašenja požara naših vatrogasaca na Zrću. Slušam i ne vjerujem. Svi mediji pišu o toj curi, a ja blage veze nemam tko je. Kažu u jednom članku kako je prate već i osnovnoškolci. E tada sam morala ići pogledati njezin IG profil. Dakle, cura ima 382 000 pratitelja. Znate li vi koji je to broj i koliki se novci vrte s takvim brojem? 382 000 duša gleda, čita i sluša njene objave koje nisu odgojno – obrazovnog karaktera ili životnih mudrosti. To nisu objave koje potiču očuvanje planeta Zemlje ili apeliraju za pomoć siromašnima. Ne, objave su vezane uz modu, šminku i sl. Uzet ću neku paralelu sa stranicama koje ja pratim i koje meni znače.

  • Dr. Joe Dispenza (best selling autor, kvantni fizičar, neuroznanstvenik…) – 430 00
  • Lavendaire – 113 000
  • Irena Orlović – 6001 !!!
  • NTC učenje – 10 000

Dakle, uzmimo na primjer Irenu Orlović, vlasnicu i urednicu izdavačke kuće Harfa. Kuće prepune toliko važnog štiva, toliko važnoh informacija i znanja. Žena toliko topla koja je prošla svašta u životu. Žena koju je milina slušati i koja organizira toliko važne i kvalitetne seminare. 6001. Kako? Gdje smo zapeli?

Pitate li se možda kakve veze imaju sve one pobrojane nesreće s Petrom D. ili Irenom Orlović? Imaju veze sa mnom. Jer, gledam tu mladu djevojku i pitam se kojim će putem krenuti moje djevojčice. Često roditeljima kažem kako su oni tu da ih usmjeruju i vode uvažavajući i slušajući djecu. I znam da ću se svim silama svijeta truditi ukazati svojoj djeci na ono uistinu važno u životu i na one uistinu važne osobe kojima se treba diviti i koji bi im mogli biti uzor. Nadam se, baš jako, da ce uzore tražiti u jakim, toplim osobama. Osobama koje znaju i žele promišljati. Eto, nakon sto sam odgledala taj video, kroz glavu su mi prošli svi oni crni scenariji u kojima shvatiš krhokst života i zapitaš se hoće li se i tebi nešto tako desiti. Hoće li se svemir poigrati i ostaviti ih nekome drugome na brigu ili ću uspjeti biti tu za njih i veseliti se putovanju s njima?

Ne bacaju me takve stvari u depresiju i ne drži me to dugo. Ipak, neke dane mi jednostavno dođu takve misli koji su kontrast svoj sreći koju živimo. Trenuci su to u kojima stanem i zahvalim se što sam danas ovdje s njima, što ih mogu grliti i ljubiti koliko mi srce želi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.