Prvi posjet kazalištu

Obožavam kazalište i nekako sam jedva čekala odvesti ih. Kazalište Trešnja divno mi je za djecu i nebrojeno sam puta tamo bila pa sam ih baš tamo i željela odvesti na prvu predstavu.

Kako imaju predstavu I opet …. Miffy koja je 2+ odluka je pala na nju jer su taman u toj dobi. Baš sam se pitala kako će to one izdržati. Hoće li plakati kada na početku predstave ugase svjetla i hoće li možda baš tada trebati na wc. I hoće li im uopće to biti zanimljivo ili ćemo nakon nekoliko minuta izaći van.

Stigli smo tamo 30 – ak minuta ranije i bila presretna kada sam ugledala dio s igračkama (kuhinjica, autići, bojice…) jer sam tada znala da im neće tih pola sata čekanja biti problem. Zanimljivo mi ih je promatrati u nepoznatom okruženju uz nepoznatu djecu. Način na koji komuniciraju s njima i njihov stav. Trenuci su to u kojima suprig i ja sami sebi čestitamo :).

Zadržali smo se u tom dijelu minutu do početka predstave jer smo nekako očekivali da će par minuta kasniti (što i jesu) pa da im ne bude unutra dosadno. Kad smo ušli pored mene je sjedila neka žena koja mi priča “joj, sad će ugasit svjetla i svi će plakat, moja svaki puta plače”. Nasmijem se, pogledam Hrvoja i uhvati me lagano panika. A što možeš? Samo čekati i vidjeti reakciju. I tada na pozornicu stupi Miffy, skrene pažnju djeci i tek tada su lagano počeli gasiti svjetla. Dakle, izveli su to da zaista odličan način. Klinci nisu ni primijetili da su svjetla u gledalištu ugašena.

Curke su gledale u predstavu skoro ni ne trepćući. Pljeskale su, veselile se. Povremeno nešto prokomentirale. Predstava je završila i ja sva ponosna kako su pola sata izdržale bez problema kad pogledamo na sat i vidimo da je predstava trajala 50 minuta! Wow!

Djeca ove dobi svakako ne mogu shvatiti cijeli sadržaj, no odlično je što je kroz cijelu predstavu brza izmjena scena i što puno pjevaju pa to djeci drži koncentraciju.

Ljudi krenu izlazit, a moje cure plaču jer bi one još Miffy 🙂

Savjeti?

  • Pričekajte zaista s ovako malenima vani do samog početka predstave.
  • Nije potrebno plaćati dodatno mjesto za njih jer ionako skoro svi u toj dobi završe kod roditelja u krilu.
  • Probajte rezervirati kartu u prvim redovima jer nam se činilo kako je djeci u stražnjim redovima ranije popustila koncentracija.
  • Ima glasne djece, djece koja plaču, djece kojima koncentracija popusti nakon 10-ak minuta tako da nemojte brinut – neće vaše biti jedino i ako se to desi.

Topla preporuka za ovu predstavu!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.